728x90_malay_adsprime-tukar-broker

Share This Post

Kisah Pengasas MoshedFX

23 Gambar Meja Trading Yang Sangat Awesome!

trading-desk-18

Untuk seorang Full Time Forex Trader macam saya, keselesaan trading desk atau juga dikenali trading station amat memberi kesan kepada mood dan emosi trading. Disitu lah saya melayan karenah pasaran forex, naik turun chart, terpaksa deal dengan emosi dan macam-macam lagi. Mempunyai banyak LED monitor, bukan menunjukkan tahap PRO trading, tetapi lebih kepada untuk memudahkan proses nak monitor chart, agar emosi lebih terjaga. Lebih banyak dan senang monitor lebih selesa. Trade forex ni memang kena jaga emosi, tambahan pula jika trade forex sepenuh masa. Kalau lari emosi, keputusan dibuat setelah analisis pun mesti lari.

Baru-baru ini saya mengambil keputusan untuk menambah bilangan monitor dan make-up my trading room, agar trade lebih teratur dan selesa. Jadi saya cuba mencari-cari inspirasi dari trading station forex trader dan juga stock market trader diluar sana dan terjumpa sharing oleh forex trader dan stock market trader punya trading desk. Mengujakan juga ! Kepada yang tengah mencari inspirasi make-up trading station anda, jom kita lihat gambar-gambar di bawah. πŸ™‚

Trader dari Chicago. Dia ni trade options,komoditi dan stocks.

 

forex-trading-station-01

 

Trader ni ada permandangan cantik dari trading room dia, Manhattan Skyline

forex-trading-station-02

 

Yang ni pulak milik forex trader dari negara kita Malaysia. Komen diorang, ” Kami buat office trading kami ni seluas yang mungkin, kurang bersepah dan kami letakkan banyak pokok. Peti sejuk kami penuh dengan bekalan dan minuman. Kami juga ada katil sofa yang boleh digunakan untuk relax atau berehat. Tempat kami sangat kondusif sehinggakan ada trader beritahu kami , dia tidak mahu trade di tempat lain lagi.” πŸ™‚ – kagum, office trading siapa ini ? heh

 

forex-trading-station-03

 

Setup trading station ini kepunyaan seorang trader muda dari German. Beliau gunakan Metatrader 4, analysis software German dan juga web based trading software. Kemas bersama redbull disitu. Nak recharge tenaga trading kot πŸ˜‰

forex-trading-station-04

Trader ini menggunakan Reuters Eikon, Bloomberg, SuperDerivatives DGX dan Microsoft Excell ! Simple dan smart !

forex-trading-station-05

Home trading station dari Connecticut !

forex-trading-station-06

 

Office yang sama. 4 Monitor dan satu laptop!

forex-trading-station-07

 

Yang ni pun berasal dari Connecticut. Tapi cuba tengok monitor dia.. Fuhh banyakk tuu ! :O

forex-trading-station-08

 

Lokasi trading station ni di Vina del Mar, Chile. Ada view dari Pacific Ocean tu. Mantap tak ? Agak-agak rugi banyak boleh terus terjun laut. Hehe πŸ˜€

forex-trading-station-09

 

Trader ni dia guna meja komputer klasik yang lama. Ada monitor TV untuk tengok Bloomberg dan CNBC tu.

forex-trading-station-10

 

Killer view dari trading station ni.

forex-trading-station-11

 

Ini pula komiditi trader dari Argentina. Guna Reuters terminal untuk tengok news. Tapi kenapa pula banyak bunga depan trading station tu. Hehe, hirup bau segar mungkin. Actually diorang tengah ada special occasion.

forex-trading-station-12

 

Ni dari Oregon. Hijau saja tepi tingkap. Awesome!

forex-trading-station-14

 

Jam dia pun banyak untuk tunjuk masa. Tapi tengok semua sama saja time tu. Hehe

forex-trading-station-15

 

Trader ni guna konsep “simple and sweet” mengadap belakang rumah saja. Guna dua Monitor 23″ LG wide screen, DeLL i7 windows 8 dan 12 gb memory ram dia punya spec untuk trading computer. Boleh tengok belah kanan ada laptop DELL lama. Masih boleh guna jadi guna saja πŸ™‚

forex-trading-station-16

 

Dari Park City, Utah trader set up

forex-trading-station-17

 

Smart tak trading station ni ? Siap ada monitor Β secara vertical lagi.

forex-trading-station-18

 

Yang ni dari Mauritius. Β Simple saja. Banyak lekat-lekat note di dinding.

forex-trading-station-19

 

Yang ini dari Chicago. Gila betul ada 15 Panels Monitor. LCD TV atas tu kadang-kadang untuk tengok berita, tapi dia cakap selalunya guna untuk tengok ESPN. Haha.

forex-trading-station-20

 

Lihat yang lain-lain di bawah ni. Tapi yang Day Trader ni memang nampak syok sebab LCD TV sentiasa stream economic news.

forex-trading-station-24

 

Lain-lain

forex-trading-station-21

forex-trading-station-22

forex-trading-station-23

forex-trading-station-25

 

Yang ini ada kisahnya. Dari Houston. Lepas balik dari vacation. Mungkin haritu profit menggila sampai terus tinggal trading desk pergi vacation dan enjoy. Dah balik, kena kemas la untuk start trading balik. Hehe πŸ˜€

 

forex-trading-station-27

 

Trading station saya ? tungguuu, nanti baru saya post kasi suprise sikit sebab baru cari inspirasi setup. Heh. Tapi saya masih merindui meja yang pernah jadi’trading station’ saya yang tepi pantai ni. Tenang. Fuhhh 😎

 

kohsamui-forex

 

Nak gambar trading station anda tersiar di MoshedFX.COM ? Kami akan siarkan pada masa akan datang. Email gambar anda ke moshedfx(at) gmail.com – gantikan (at) dengan @ yaa ! πŸ™‚

 

Gambar Credit : Business Insider

 

 

Share This Post

Profile photo of Moshed Mohamad
Pengasas Moshed.com. Beliau ialah seorang trader sepenuh masa. Perkongsian Analisa Fundamental dan Teknikal serta pengalamannya yang luas dalam bidang ekonomi, komoditi, forex dan indeks sejak tahun 2006 dibaca hampir 100,000 pengunjung setiap bulan. Antara solusi terbaru beliau dalam membantu forex trader mencapai kejayaan dalam forex trading adalah Pakej MoshedFX's Ultimate Trader Mastery

Lost Password

Register