Share This Post

Analisa Teknikal Mingguan / EUR/USD / GBP/USD

Analisa Teknikal Mingguan 10 Oktober – 14 Oktober 2016

GBPUSD – Analisa Mingguan 10 Okt – 14 Okt 2016 – Rujukan Chart TF Daily

 

Seperti jangkaan minggu lepas, akhirnya GBPUSD berjaya breakout Key Support yang berada pada harga 1.2790 lalu meneruskan pergerakan bearish yang agak besar iaitu lebih kurang 800+ pips.

Mengikut analisa teknikal mingguan, Tim Analisa berpendapat GBPUSD masih dalam keadaan mood bearish dan berpotensi untuk membuat kenaikan retrace terlebih dahulu sebelum bearish.

Key Resistance yang berada pada harga 1.3080 masih dikekalkan sebagai harga yang terbaik dan agak sukar dicapai dan breakout. Jika breakout, GBPUSD akan mula bertukar mood dari bearish ke bullish.

EURUSD – Analisa Mingguan 10 Okt – 14 Okt 2016 – Rujukan Chart TF Daily

 

Minggu lepas, jika diperhatikan ketidaktentuan harga pasangan matawang ini menyebabkan EURUSD sekadar membuat pergerakan sekitar zone antara Key Support dan Key Resistance.

EURUSD juga menunjukkan beberapa kali cubaan untuk breakout Key Support yang berada pada harga sekitar 1.1140/30 pada minggu lepas.

Minggu ini, Tim Analisa berpendapat EURUSD berpotensi untuk membuat pergerakan bearish jika berjaya breakout Key Support 1.1140.

Dan Key Resistance 1.1260/80 juga perlu diberi perhatian, jika breakout ia berkemungkinan akan menguji harga yang lebih tinggi.

 

 

Share This Post

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!