Share This Post

Analisa Teknikal Mingguan / EUR/USD / GBP/USD

Analisa Teknikal Mingguan 3 Oktober – 7 Oktober 2016

GBPUSD – Analisa Mingguan 3 Okt – 7 Okt 2016 – Rujukan Chart TF Daily

Seperti yang dijangka, GBPUSD berjaya membuat new ‘Lower Low/LL’ pada minggu lepas.

Minggu ini, Tim Analisa berpendapat GBPUSD berpotensi untuk membuat kenaikan retrace sekitar 1.2950/60 sebelum meneruskan bearish. Jika Key Support mingguan 1.2790 berjaya breakout pada minggu ini. Ia berpotensi untuk meneruskan downtrend pada harga yang lebih rendah.

Key Resistance yang berada pada harga 1.3080 adalah harga yang terbaik dan agak sukar dicapai dan breakout. Jika breakout, GBPUSD akan mula bertukar mood dari bearish ke bullish.

EURUSD – Analisa Mingguan 3 Okt – 7 Okt 2016 – Rujukan Chart TF Daily

Seperti jangkaan minggu lepas, EURUSD berada dalam keadaan sideway dalam range yang agak besar antara Key Support dan Key Resistance.

Disebabkan tidak berjaya breakout Key Resistance 1.1280 minggu lepas, EURUSD sukar untuk meneruskan uptrend dan mulai bearish.

Minggu ini, jika diperhatikan EURUSD mula membentuk wave bearish(LH,LL,LL) dan berpotensi untuk bearish dan bakal menguji Key Support yang berada pada harga 1.1140/30.

Tim Analisa berpendapat jika EURUSD berjaya breakout Key Support 1.1140/30 ia berpotensi membentuk new ‘Lower Low/LL’. Key Resistance pada harga 1.1280 masih dikekalkan, jika breakout ia berkemungkinan akan menguji Resistance seterusnya yang berada di 1.1360.

 

Share This Post

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!