Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

AUDUSD Analisa Fundamental Harian 18 Nov 2015

moshedfx-forex-malaysia-audusd-012

Aussie Dollar melonjak lebih 65 pips Selasa semalam, untuk mencapai paras tertinggi harian sekitar 0.7140 sebelum menutup sekitar paras 0.7110; setelah siaran pagi semalam daripada minit dasar kewangan dari RBA menunjukkan bahawa, Bank Pusat Australia itu masih bimbang terhadap masalah di China, namun jawatankuasa RBA tidak dalam tergesa-gesa untuk menukar kadar semasa.

Dolar Australia susut di bawah paras 0.7100 dalam dagangan semalam, terjejas oleh kekuatan Dollar AS dan harga logam asas yang lebih rendah. Harga komoditi lemah berterusan dengan tembaga jatuh kepada paras 6 tahun terendah, manakala harga bijih besi merosot lagi sebanyak 0.83%; kecuali minyak mentah yang memacu ekoran para trader yang membeli untuk mengimbang kontrak jualan mereka.

Hari ini Australia bakal melaporkan indeks gaji suku ketiga yang dijangka stabil pada 0.6%, bersama Timbalan Gabenor RBA Encik Debelle yang dijangka berucap pada persidangan Bloomberg di Sydney.  Amerika Syarikat pula bakal melaporkan permit bangunan yang dijangka meningkat dari 1.11 juta kepada 1.15 juta; walaupun pembinaan baru bermula dijangka jatuh dari 1.21 juta kepada 1.16 juta.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!