AUDUSD Analisa Fundamental Harian 19 Feb 2016

0 2

Aussie Dollar susut lebih 45 pips Khamis semalam, untuk ke paras terendah harian sekitar $0.7130 sebelum dibida untuk menutup lebih tinggi sekitar paras $0.7155; setelah data pekerjaan Australia dilapor mengecewakan pagi semalam. Set minit mesyuarat terbaru RBA menunjukkan pembuat dasar mungkin kekal memantau perkembangan dalam ekonomi Australia untuk bulan-bulan yang mendatang, sekaligus membiarkan nilai Aussie untuk ditentukan oleh faktor luar.

Di pasaran Australia, kadar pengangguran tanpa diduga meningkat kepada 6% pada bulan Januari, mengikut biro statistik Australia. Reserve Bank of Australia, yang mengekalkan kadar pada paras terendah dalam sejarah pada bulan ini, dijangka akan mengurangkan kadar kepada 1.5% pada tahun ini, menurut penganalisis Goldman Sachs Group Inc. dalam satu nota kepada pelanggan.

Penganalisis Goldman Sachs yang diketuai oleh Tim Toohey, Ketua Ekonomi di Australia berkata, mereka menjangkakan RBA akan mengurangkan kadar dalam tempoh antara bulan Mei dan Julai, kepada 1.5% daripada 2% ketika ini.

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa