Share This Post

Analisa Fundamental

AUDUSD Analisa Fundamental Harian 2 Mac 2016

AUDUSD Analisa Fundamental Harian 2 Mac 2016

Aussie Dollar berada dalam dagangan bercampur-campur Selasa semalam, naik turun dari paras terendah harian sekitar $0.7110 ke setinggi $0.7190, sebelum menutup sekitar paras $0.7175; selepas Reserve Bank of Australia mengekalkan kadar dan dasar. Data ekonomi pagi semalam memberi kesan kepada matawang komoditi ini, tetapi kejatuhan dikekang selepas pengumuman dari China bahawa mereka akan mengurangkan keperluan rizab kewangan.

Di pasaran Australia, data akaun semasa Australia meleset dari jangkaan dan laporan kelulusan pembinaan bangunan juga jatuh. Kali terakhir Bank Pusat Australia mengorak langkah adalah pada Mei 2015, apabila ia mengurangkan kadar tunai rasmi sebanyak 25 mata asas kepada paras terendah dalam sejarah, dan secara meluas dijangka akan mengekalkannya dalam mesyuarat kedua tahun ini.

Gabenor RBA Glenn Stevens berkata maklumat tersedia “menunjukkan bahawa peningkatan dalam sektor ekonomi bukan perlombongan kukuh pada 2015, meskipun terdapat penguncupan dalam perbelanjaan pelaburan perlombongan”. “Ini mencerminkan keadaan pasaran pekerjaan yang bertambah baik dan pinjaman kepada perniagaan juga semakin meningkat,” tambah beliau lagi dalam kenyataannya.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!