AUDUSD Analisa Fundamental Harian 20 Oct 2015

0 2

moshedfx-forex-malaysia-audusd-006

Aussie Dollar yang melonjak lebih 65 pips sepanjang sesi Asia Isnin semalam, untuk mencapai paras tertinggi harian sekitar 0.7305, kembali merudum pada sesi New York untuk jatuh menghampiri paras terendah harian sekitar 0.7240, sebelum menutup sekitar paras 0.7245 lebih rendah dari pembukaan sekitar 0.7255; setelah ekonomi China yang merupakan rakan dagang terbesar Australia, dilaporkan berkembang pada kadar yang paling perlahan sejak krisis kewangan global, pada suku ketiga lalu.

Statistik Biro China berkata semalam bahawa Keluaran Dalam Negara Kasar (GDP) meningkat sebanyak 6.9% pada suku ketiga setelah disesuaikan dengan inflasi, turun daripada 7% pada dua suku pertama dan 7.3% pada tempoh yang sama pada 2014. Angka Isnin menunjukkan bahawa China mungkin terpaksa berjuang untuk mencapai sasaran pertumbuhan setahun penuh “sekitar 7%” seperti yang diumumkan Perdana Menteri Li Keqiang pada bulan Mac.

Walau bagaimanapun, Biro Perangkaan Negara China berkata, pertumbuhan serendah 6.5% pada bulan lepas adalah masih dalam julat sasaran.  Walaupun pembuatan dan pembinaan hartanah telah menjadi perlahan untuk lebih daripada satu tahun; perkhidmatan kewangan yang menyediakan rangsangan sementara kepada pertumbuhan ekonomi pada awal 2015, meraih keuntungan daripada lonjakan pasaran saham.

 

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa