Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

AUDUSD Analisa Fundamental Harian 20 Oct 2015

moshedfx-forex-malaysia-audusd-006

Aussie Dollar yang melonjak lebih 65 pips sepanjang sesi Asia Isnin semalam, untuk mencapai paras tertinggi harian sekitar 0.7305, kembali merudum pada sesi New York untuk jatuh menghampiri paras terendah harian sekitar 0.7240, sebelum menutup sekitar paras 0.7245 lebih rendah dari pembukaan sekitar 0.7255; setelah ekonomi China yang merupakan rakan dagang terbesar Australia, dilaporkan berkembang pada kadar yang paling perlahan sejak krisis kewangan global, pada suku ketiga lalu.

Statistik Biro China berkata semalam bahawa Keluaran Dalam Negara Kasar (GDP) meningkat sebanyak 6.9% pada suku ketiga setelah disesuaikan dengan inflasi, turun daripada 7% pada dua suku pertama dan 7.3% pada tempoh yang sama pada 2014. Angka Isnin menunjukkan bahawa China mungkin terpaksa berjuang untuk mencapai sasaran pertumbuhan setahun penuh “sekitar 7%” seperti yang diumumkan Perdana Menteri Li Keqiang pada bulan Mac.

Walau bagaimanapun, Biro Perangkaan Negara China berkata, pertumbuhan serendah 6.5% pada bulan lepas adalah masih dalam julat sasaran.  Walaupun pembuatan dan pembinaan hartanah telah menjadi perlahan untuk lebih daripada satu tahun; perkhidmatan kewangan yang menyediakan rangsangan sementara kepada pertumbuhan ekonomi pada awal 2015, meraih keuntungan daripada lonjakan pasaran saham.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!