Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

AUDUSD Analisa Fundamental Harian 26 Feb 2016

AUDUSD Analisa Fundamental Harian 26 Feb 2016

Aussie Dollar melonjak lebih 85 pips Khamis semalam, untuk ke paras tertinggi harian sekitar $0.7245 sebelum menutup sekitar paras $0.7235; setelah perbelanjaan modal swasta Australia untuk suku keempat 2015 diumumkan lebih baik dari jangkaan, walaupun ianya meleset dari suku sebelumnya.

Di pasaran Australia perbelanjaan modal swasta, dilaporkan meningkat kepada 0.8% berbanding -8.4% setelah disemak semula.  Pasaran menjangkakan angka sebanyak -3.1%. Pengurus pelanggan OM Financial, Martin Rudings berkata Australia terus menjejaki sentimen dan pergerakan pasaran ekuiti global. “Kami melihat masih tiada pelaburan daripada sektor perlombongan dan walaupun sektor perkhidmatan cuba mengimbangi keadaan, saya tidak fikir mereka mempunyai banyak pelaburan,” tambah Encik Rudings lagi.

Dollar Australia juga meningkat lebih tinggi dalam perdagangan luar pesisir selepas pegawai akhbar di Bank Rakyat China (PBoC) berkata kerajaan pusat boleh meningkatkan defisit bajet China kepada 4% daripada KDNK (GDP) dalam tempoh yang panjang, demi untuk mengimbangi pendapatan yang berkurang disebabkan oleh pemotongan cukai.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!