Share This Post

Analisa Fundamental

AUDUSD Analisa Fundamental Harian 27 Oct 2015

moshedfx-forex-malaysia-audusd-011

Aussie Dollar melonjak lebih 60 pips Isnin semalam, untuk mencapai paras tertinggi harian sekitar 0.7270 sebelum menutup sekitar paras 0.7245; setelah Bank Rakyat China mengurangkan kadar pinjaman, dan juga kadar deposit serta nisbah keperluan rizab bank, untuk meningkatkan perbelanjaan bagi menjana aktiviti ekonominya. Aussie dijangka mendapat permintaan, apabila China mengimport keperluan bahan mentah dari rakan dagangnya itu.

Pengurangan tersebut adalah talian hayat kepada ekonomi global, tetapi lonjakan awal dalam dolar Australia kembali punah.  Oanda Australia dan pedagang kanan Asia Pasifik Stephen Innes berkata, “Walaupun penurunan kadar umumnya menyokong Aussie, ini bagaimanapun, adalah penurunan keenam pada tahun ini,” katanya. Pelonggaran dasar ekonomi China adalah peringatan terbaru bahawa terdapat perbezaan dasar kewangan yang berlaku di antara Federal Reserve AS dan bank-bank pusat yang lain.

“Pergerakan harga menekankan bahawa tema perbezaan adalah penting kepada senario kenaikan harga Dollar AS, dimana ianya bukan sahaja didorong oleh masa kenaikan kadar oleh Feds; tetapi juga atas apa yang bank pusat lain lakukan dan akan lakukan.” menurut Marc Chandler, ketua global strategi mata wang di Brown Brothers Harriman.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!