728x90_malay_adsprime-tukar-broker

Share This Post

Broker Review / FBS Inc

Broker Review : Broker FBS Inc Akan Bayar Balik Kerugian Anda

Anda mungkin seorang forex trader yang terlalu banyak loss, dan dengan nekad baru dan sudah berlatih teknik baru, anda nak cuba trade dengan tenang dan rasa aman damai. Tetapi anda masih risau juga, bagaimana jika trade sahaja akan loss lagi. Sudah letih! Jadi di sini saya nak share kepada anda bagaimana untuk minimakan risk anda kerugian jika terjadi lagi.

Masih ingatkah anda dengan sebuah forex broker bernama FBS Inc yang pernah saya review sebelum ini. Salah satu produk mereka yang menarik minat saya juga ialah mereka mempunyai sebuah Akaun Forex yang mempunyai Deposit Insurance.

Pada zaman saya mula-mula menceburi bidang forex dahulu, tiada solution ini. Jika ada ia sangatlah membantu. Apa maksud dengan Deposit Insurance ? Deposit Insurance adalah anda boleh tetapkan nilai deposit berapa untuk diinsurankan agar, jika anda loss pun, anda akan dikredikan balik dengan nilai deposit yang anda insured. Macam insuran kereta juga, jika berlaku kemalangan atau kecurian, kita akan dapat balik nilai yang diinsurankan.

Untuk produk akaun Deposit Insurance FBS Inc ini, contoh anda deposit USD1000, anda boleh insurankan berapa nilai anda nak, contoh anda nak insured 70% dari nilai deposit iaitu USD700. Lepas tu jika anda trade, tiba-tiba loss. Anda boleh dapat balik USD700, dimasukkan ke dalam akaun. Menarik bukan? Tetapi bagaimana mereka boleh buat begini? Okey, jom terus baca di bawah untuk penerangan.

FBS Inc menetapkan nilai lot tertentu untuk anda perlu trade untuk cover pembayaran insuran anda. Jika insuran kereta, kita bayar setiap tahun. Tetapi akaun ini, anda tak perlu bayar, tetapi perlu trade jumlah lot tertentu untuk anda layak dilindungi insuran tersebut.

Kenapa kena ada lot tertentu baru cover ? Sebab anda tak perlu bayar.Jika anda kaji mendalam tentang broker yang bagus, mereka dapat untung melalui lot trading sebab mereka adalah orang tengah iaitu broker. Jadi lebih banyak lot anda trade, mereka lebih untung. Melalui Deposit Insurance ini bermaksud FBS murah hati share profit anda trade lot tadi dengan anda untuk cover loss anda. Tetapi jika anda tak trade capai lot tertentu, mereka pun tak untung banyak dan tak boleh lah cover anda. Fair and square !

forex-insuran-fbs

Contoh pengiraan telah ditetapkan oleh FBS Inc. Lebih mudah anda boleh cek guna calculator di website mereka. Ok, contoh anda deposit USD300, dan anda tetapkan nak insured USD150. Jika apa-apa terjadi loss dan sebagainya, anda akan dapat USD150 balik. Nilai lot diperlukan untuk dapatkan cover ialah 18 lot (rujuk calculator). Anda trade punya trade, tetapi anda hanya trade cukup 9 lot , dan anda kena Stop Out.(total loss). Anda masih layak mendapat 30% dari jumlah insured anda iaitu dari 30% dari USD150, bermaksud dapat balik USD45. Murah hati betul FBS Inc.

Minima untuk diinsurankan adalah USD100. Dan tiada maksimum dan juga layak untuk akaun Cent, Micro dan Standard.

Kenapa saya kongsikan perkara ini dengan anda? Saya suka kongsikan jika sesebuah forex broker itu membuat sesuatu produk yang dilihat ingin membantu forex trader, dan di sini saya boleh nampak FBS Inc cuba membantu untuk meminimumkan loss dan risiko trader. Saya pun ingin cuba selepas ini.

Anda nak cuba juga, boleh ikuti langkah di bawah :

1. Buka Akaun dengan FBS dahulu jika tiada : KLIK SINI
2. Prepare akaun anda dengan Deposit dan Verify
3. Insurankan Deposit anda dengan semak calculator dan klik button Insure di sini – Klik Sini –  (jangan lupa cek terma dan syarat)

 

 

 

Share This Post

Profile photo of Moshed Mohamad
Pengasas Moshed.com. Beliau ialah seorang trader sepenuh masa. Perkongsian Analisa Fundamental dan Teknikal serta pengalamannya yang luas dalam bidang ekonomi, komoditi, forex dan indeks sejak tahun 2006 dibaca hampir 100,000 pengunjung setiap bulan. Antara solusi terbaru beliau dalam membantu forex trader mencapai kejayaan dalam forex trading adalah Pakej MoshedFX's Ultimate Trader Mastery

Lost Password

Register