728x90_malay_adsprime-tukar-broker

Share This Post

FBS Inc

Broker Review : FBS Inc dan Promosi Modal Percuma 5 USD

Broker Review : FBS Inc dan Promosi Modal Percuma 5 USD

Baru-baru ini ada sebuah broker bernama FBS Inc, hubungi saya meminta untuk saya bantu mereka sebarkan promosi mereka di Malaysia melalui MoshedFX.com. Saya teringat, jika orang-orang lama dalam forex trading, searena dengan saya sebelum ini tentu pernah dengar nama broker ini. FBS Inc sudah lebih dari 5 tahun bertapak di Malaysia dan juga diuruskan oleh rakan lama saya dalam bidang forex trading. Beliau sekarang menjadi Wakil Malaysia bagi broker ini.

Komitednya rakan saya yang menjadi Wakil Malaysia bagi broker FBS Inc ini, baru saya agak berani untuk membantu sebarkan promosi mereka di Blog Forex No 1 di Malaysia ini. Saya pun segera menghubungi beliau dan bertanya lebih lanjut tentang kekukuhan broker ini. Walaupun ia mempunyai “taraf kawal selia” yang berlainan, tetapi so far, alhamdulillah, memang broker ini menjaga pelanggan melalui Wakil Malaysianya.

telegram-moshed

Sebenarnya saya juga terfikir, ada rakan-rakan forex trader yang hubungi saya, tanyakan samada ada tak broker yang bagus untuk penggunaan Cent Account. Cent Account adalah account yang pernah popular satu ketika dahulu. Iaitu apabila deposit USD100, ia akan menunjukkan nilai seolah-olah USD10,000. Jika USD1 = nilai ditunjukkan pula ialah USD100. Ia bagus digunakan untuk yang ingin berlatih diperingkat permulaan untuk kawalan margin dan bukaan lot yang betul. Walaupun nilainya tidak sama. Tapi saya lihat ada manfaat di situ untuk yang baru berjinak dan mungkin ingin deposit kecil untuk berlatih.

Ya lah, orang yang datang menceburi bidang forex mempunyai background yang berbeza. Ada yang boleh kawal emosi, ada yang tidak. Ada yang perlukan imagine account tu macam deposit amount banyak baru boleh trading. Dan macam-macam lagi. Saya fikir tak semua rakan trader mempunyai pengalaman macam saya dalam pengendalian trading dan emosi. Mungkin saya selesa dengan akaun mempunyai modal besar, kerana sudah banyak pengalaman saya lalui dalam bidang ini tetapi ada yang masih perlu bertatih demi sebuah pengalaman. Jadi saya fikir, why not give it a try, jika ia dapat membantu ramai yang ingin bermula. Jika menggunakan cara betul apa-apa sahaja dapat berikan manfaat. Yang lain biarkan pengalaman mengajar semuanya.

Sebelum ini saya hanya rekomen forex broker yang mempunyai nilai deposit minima lebih dari USD100. Dan tiada yang kurang daripada itu. Tetapi saya juga banyak mendapat PM/Email bertanyakan ingin mulakan kecil-kecil, tetapi tiada broker yang sesuai dan bertanyakan kepada saya jika saya boleh rekomen. Jadi saya rekomen FBS Inc.  Walaupun saya berulang kali ingatkan yang permulaan kecil-kecil anda akan berisiko tinggi dan mungkin kerugian habis modal anda. Tetapi saya juga tidak mahu syarat itu mematikan semangat anda dalam forex trading, jadi saya akan “biarkan” anda menimba pengalaman dan merasa sendiri kebenaran.

Ini adalah kali pertama saya tuliskan tentang sebuah broker yang kurang regulasinya, tetapi disebabkan sudah lama ia bertapak dan mempunyai wakilnya yang bagus, termasuk management team nya yang sangat membantu, saya mencadangkan kepada rakan-rakan trader yang ingin mencuba broker ini.

Antara promosi yang aktif sekarang dan paling popular ialah 5 USD Cash Reward. Ia ibarat anda buka akaun, tak perlu deposit dan akan dapat 5 USD sebagai modal. Memang sangat menarik ! Free 5 USD tu sebagai modal untuk berlatih.

Process withdrawal yang pertama akan dikenakan 7 USD dan seterusnya FREE. Jadi anda boleh withdraw seberapa banyak keuntungan yang anda dapat jana dari 5 USD tersebut selepas keuntungan anda lebih dari 7 USD. Bagus untuk baru yang nak cuba trading dan rasakan pengalaman trading sebenar. Rujuk lebih lanjut di sini > KLIK SINI UNTUK DAPAT FREE 5 USD

Untuk yang ingin mencuba akaun sebenar, anda boleh lawati page Recommended Page FBS Inc di sini > KLIK SINI

Urusan Deposit/Withdrawal yang dicadangkan:

FBS Inc mempunyai pelbagai pilihan deposit dan withdraw yang sangat banyak. Uniknya mereka mempunyai cara deposit seolah-olah prepaid card. Ia seolah-olah card topup yang dibeli dari wakilnya(lihat no telefon wakilnya di bahagian bawah sekali). Withdrawal pun memang banyak cara anda boleh dapati dari recommended page di sini.

Untuk lebih mudah anda boleh hubungi Wakil FBS Inc di sini untuk sebarang pertanyaan lanjut 012-7991752

Recommended Page FBS Inc di sini > KLIK SINI

 

 

Share This Post

Profile photo of Moshed Mohamad
Pengasas Moshed.com. Beliau ialah seorang trader sepenuh masa. Perkongsian Analisa Fundamental dan Teknikal serta pengalamannya yang luas dalam bidang ekonomi, komoditi, forex dan indeks sejak tahun 2006 dibaca hampir 100,000 pengunjung setiap bulan. Antara solusi terbaru beliau dalam membantu forex trader mencapai kejayaan dalam forex trading adalah Pakej MoshedFX's Ultimate Trader Mastery

Lost Password

Register