EURUSD Analisa Fundamental Harian 13 Oct 2015

0 1

moshedfx-forex-malaysia-eurusd-005

Euro Dollar berada dalam dagangan ‘sideway’ Isnin semalam, dengan pergerakan sekitar 40 pips dari paras tertinggi harian sekitar 1.1395 ke serendah 1.1355; setelah China mengumumkan beberapa program rangsangan besar-besaran untuk membantu menyokong ekonominya; disamping Dolar AS yang terus merosot pada cuti Hari Columbus.

Sementara itu, pegawai-pegawai bahagian kewangan menggesa Federal Reserve AS untuk meneruskan kenaikan kadar yang ditunggu-tunggu, pada mesyuarat tahunan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) nanti. Walaupun langkah itu akan menggalakkan para pelabur untuk memindahkan wang ke dalam pasaran Amerika Syarikat, ramai pembuat dasar Feds kecewa dengan ketidaktentuan kelewatan yang telah diperkenalkan.

Pada mesyuarat tahunan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) di ibu negara Peru Lima pada hujung minggu ini nanti, perwakilan melihat turun naik antara kesuraman masalah ekonomi dari Beijing ke Brazil yang akan menjejaskan pengeluaran dunia, dan keyakinan bahawa realiti akan mengatasi ketakutan yang paling teruk. Selepas mendengar pembuat dasar Cina menjelaskan bagaimana risiko ekonomi mereka akan diuruskan, dan pertumbuhan yang melebihi 6% peratus setahun terjamin; Presiden ECB Mario Draghi berkata, beliau “mendapat jaminan” bahawa segala-galanya berada di dalam kawalan.

 

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Lanngan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa