Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

EURUSD Analisa Fundamental Harian 13 Oct 2015

moshedfx-forex-malaysia-eurusd-005

Euro Dollar berada dalam dagangan ‘sideway’ Isnin semalam, dengan pergerakan sekitar 40 pips dari paras tertinggi harian sekitar 1.1395 ke serendah 1.1355; setelah China mengumumkan beberapa program rangsangan besar-besaran untuk membantu menyokong ekonominya; disamping Dolar AS yang terus merosot pada cuti Hari Columbus.

Sementara itu, pegawai-pegawai bahagian kewangan menggesa Federal Reserve AS untuk meneruskan kenaikan kadar yang ditunggu-tunggu, pada mesyuarat tahunan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) nanti. Walaupun langkah itu akan menggalakkan para pelabur untuk memindahkan wang ke dalam pasaran Amerika Syarikat, ramai pembuat dasar Feds kecewa dengan ketidaktentuan kelewatan yang telah diperkenalkan.

Pada mesyuarat tahunan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) di ibu negara Peru Lima pada hujung minggu ini nanti, perwakilan melihat turun naik antara kesuraman masalah ekonomi dari Beijing ke Brazil yang akan menjejaskan pengeluaran dunia, dan keyakinan bahawa realiti akan mengatasi ketakutan yang paling teruk. Selepas mendengar pembuat dasar Cina menjelaskan bagaimana risiko ekonomi mereka akan diuruskan, dan pertumbuhan yang melebihi 6% peratus setahun terjamin; Presiden ECB Mario Draghi berkata, beliau “mendapat jaminan” bahawa segala-galanya berada di dalam kawalan.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!