EURUSD Analisa Fundamental Harian 15 Sep 2015

0 7

moshedfx-forex-malaysia-eurusd-003

Euro Dollar susut lebih 85 pips Isnin semalam untuk mencapai paras terendah harian sekitar 1.1285 sebelum menutup sekitar paras 1.1315; setelah jumlah dagangan berada di bawah purata kerana ramai pemain utama berdiam diri dari memasuki pasaran menjelang mesyuarat FOMC dua hari bermula esok 16 September. Beberapa pedagang berkata ia adalah 50/50 yang Feds AS akan menaikkan kadar.

Ahli Feds yang agresif akan memetik pasaran buruh yang kukuh, terutamanya pendapatan purata sejam sebagai sebab utama untuk menaikkan kadar pada 17 September ini.  Naib Pengerusi Feds Stanley Fischer, percaya bank pusat AS itu boleh menormalkan dasar sebelum inflasi jangka panjang mencapai sasaran 2%.

Ahli Feds yang pesimis pula akan mengundi menentang kenaikan kadar, kerana mereka percaya pasaran global masih tidak stabil untuk menangani kenaikan kadar pada masa ini. Mereka memetik kelemahan dalam ekonomi China, kejatuhan pasaran saham dan bank-bank pusat yang negatif, sebagai tiga sebab utama untuk menahan diri dari kenaikan kadar pada masa ini.

Undian menentang kenaikan kadar pada bulan September, akan menolaknya kepada lewat tahun ini dengan Disember sebagai tarikh yang paling mungkin, kerana Feds bakal mengadakan sidang akhbar pada bulan tersebut.

 

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa