Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

EURUSD Analisa Fundamental Harian 16 Mac 2016

EURUSD Analisa Fundamental Harian 16 Mac 2016

Euro Dollar berada dalam dagangan ‘sideway’ Selasa semalam, dengan pergerakan sekitar 55 pips dari paras tertinggi harian sekitar $1.1125 ke serendah $1.1070; setelah para pelabur mengambil sikap tunggu dan lihat sebelum mesyuarat FOMC pada awal pagi Khamis esok.  Laporan memberansangkan dari EuroStat seolah tidak diendahkan pasaran.

Di pasaran Eropah semalam, Pejabat EuroStat di Luxembourg melaporkan pengeluaran melonjak 2.1% pada bulan Januari, dibantu oleh pertumbuhan di Jerman, Perancis dan Itali. Daripada setahun yang lalu, pengeluaran meningkat 2.8%, kenaikan tahunan yang terbesar sejak 2011.  Walau bagaimanapun pasaran ekuiti Eropah bergerak lemah sekitar 30 mata semalam.

Hari ini Amerika Syarikat bakal melaporkan kelulusan permit bangunan bulan Februari yang dijangka stabil pada 1.2 juta unit.  Pada masa yang sama, inflasi dijangka jatuh kembali kepada 0.2% di bawah sifar, manakala inflasi teras dijangka jatuh dari 0.3% kepada 0.2%.  Tiada laporan berimpak tinggi dari Euro-Zone hari ini.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!