Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

EURUSD Analisa Fundamental Harian 19 Oct 2015

moshedfx-forex-malaysia-eurusd-009

Euro Dollar berada dalam dagangan ‘sideway’ Jumaat lalu, dengan pergerakan sekitar 60 pips dari paras tertinggi harian sekitar 1.1395 ke serendah 1.1335, sebelum menutup sekitar paras 1.1350; setelah data inflasi Eropah memenuhi jangkaan yang diturunkan tetapi imbangan dagangan mengecil lebih daripada yang dijangkakan.

Mata wang tunggal blok ekonomi Eropah itu jatuh berbanding semua mata wang utama, selepas pembuat dasar ECB bercakap mengenai keperluan untuk rangsangan ekonomi selanjutnya, sebelum mesyuarat dasar ECB minggu ini. Kadar inflasi yang rendah dan pertumbuhan yang lemah merupakan pemacu utama perbincangan ransangan lanjutan.

Di pasaran Amerika Syarikat, Dolar telah pulih semula apabila dilihat diniagakan sedikit di bawah tahap sokongan utama 1.1400 berbanding euro. Kadar tukaran EUR/USD mencatatkan paras 1 ½ bulan tertinggi – sedikit di bawah paras psikologi 1.1500, sasaran yang disyorkan semalam.  Namun, langkah itu kelihatan seperti tidak lebih daripada pacuan palsu di atas paras tertinggi September sekitar 1.1462.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!