EURUSD Analisa Fundamental Mingguan 22-26 Sept

0 10

belajar-fundamental-analysis-02

Minggu lalu, EUR/USD jatuh di peringkat terendah sejak Julai 2013. Momentum kelemahan pada penutup mencadangkan tekanan pada jualan akan terus awal minggu ini.

Dasar Monetari terkini daripada Fed telah memandu Euro untuk pergi lebih rendah. Pada 17 September, Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan(FOMC) berkata ia akan mengekalkan kadar faedah yang rendah untuk “masa yang dipertimbangkan”, tetapi dalam unjuran, mereka mencadangkan bahawa mereka boleh memutuskan untuk menaikkan kadar dana persekutuan, mereka boleh berbuat demikian dengan lebih cepat daripada yang dijangkakan sebelum ini.

Salah satu peristiwa yang paling penting minggu ini akan menjadi kesaksian ialah, Presiden ECB Mario Draghi sebelum Jawatankuasa Ekonomi dan Kewangan Parlimen Eropah pada hari Isnin lepas. Peniaga kini berfikir bahawa ECB akan dipaksa untuk menambah rangsangan tambahan untuk membantu menyokong pemulihan ekonomi dan untuk mengimbangi semakan ke bawah untuk pertumbuhan yang diramalkan oleh OECD lewat minggu ini. Mata wang utama recover berbanding dolar pada hari Isnin selepas indeks dolar menaik selama 10 minggu berturut-turut dengan keuntungan, sejarah ‘winning’ paling lama sejak apungan bebas pada tahun 1973.

Saham dan mata wang pasaran telah berehat seketika selepas salah satu minggu yang paling tidak menentu, tetapi terdapat banyak data dan kebijaksanaan komen merebak melalui minggu ini bagi pelabur untuk memasukkan taring mereka ke dalamnya.

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa