GBPUSD Analisa Fundamental Harian 10 Nov 2015

0 1

moshedfx-forex-malaysia-gbpusd-008

Pound Dollar melonjak lebih 90 pips Isnin semalam untuk mencapai paras tertinggi harian sekitar 1.5125 sebelum menutup sekitar paras 1.51115; setelah Dollar AS terus mengukuh apabila data pekerjaan AS pada Jumaat meninggalkan Pound untuk diniagakan sekitar 1.5100. Dua siaran data utama dari hujung dunia yang bertentangan diramalkan oleh penganalisis untuk mencetuskan pergerakan ketara dalam pasaran mata wang global dalam minggu ini.

Data pasaran buruh AS Jumaat lalu menjadi begitu penting berikutan kenyataan Pengerusi Federal Reserve Janet Yellen pada minggu sebelumnya bahawa kenaikan kadar pada Disember kekal sebagai ‘kemungkinan yang pasti’ dari para penetap dasar Amerika. Ahli ekonomi telah menjangkakan satu lagi paparan jauh di bawah 200 ribu, dan angka 271 ribu berbanding jangkaan 185 ribu untuk Oktober itu menjadikan pelabur yang menjual Dollar panik.

Sejak akhir September, British Pound telah diniagakan antara 1.51 dan 1.55 berbanding Dollar Amerika Syarikat.  Ini telah disebabkan oleh isyarat yang kebanyakannya bercampur-campur dari Feds AS dan Bank of England tentang kenaikan kadar masa depan. Baru-baru ini, Feds dan Janet Yellen telah menyampaikan kesediaan untuk menaikkan kadar, besar kemungkinan pada mesyuarat Disember akan datang.

 

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa