Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

GBPUSD Analisa Fundamental Harian 12 Oct 2015

moshedfx-forex-malaysia-gbpusd-005

Pound Dollar susut lebih 80 pips Jumaat lalu, untuk mencapai paras terendah harian sekitar 1.5300 sebelum menutup sekitar paras 1.5305; setelah naik selama tiga hari berturut-turut apabila data pengeluaran industri UK pulih lebih baik daripada jangkaan, selepas kemerosotan Julai lalu untuk menolak pound kembali di atas paras 1.53 untuk kali pertama sejak 23 September lalu.

Pertumbuhan pengeluaran perindustrian UK mendahului kedua-dua ramalan bulanan dan tahunan, namun berbanding Ogos tahun lepas; pengeluaran dan pembuatan UK susut sebanyak 0.8%.  Pada masa yang sama, Jawatankuasa Dasar Monetari BoE mengakhiri mesyuarat dua hari dan mengekalkan kadar tidak berubah pada paras terendah dalam sejarah.  Hanya seorang sahaja pembuat dasar dalam jawatankuasa sembilan anggota itu yang mengundi untuk kadar yang lebih tinggi.

Walau bagaimanapun, para pelabur telah menolak ke belakang kemungkinan kenaikan kadar pertama BoE kepada suku terakhir 2016; selepas laporan pekerjaan AS yang mengejutkan minggu lalu, mendorong mereka untuk meletakkan kemungkinan kenaikan kadar oleh Federal Reserve AS pada tahun ini, adalah agak mustahil.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!