Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

GBPUSD Analisa Fundamental Harian 14 Sep 2015

Carney and UK Bank of England

Pound Dollar susut lebih 60 pips Jumaat lalu, untuk mencapai paras terendah harian sekitar 1.5400 sebelum menutup sekitar paras 1.5425; walaupun Bank of England berkata ekonomi British cukup kuat untuk mengharungi kesan pertumbuhan ekonomi yang perlahan di China dan sebarang ancaman yang ditimbulkan oleh krisis hutang Euro-Zone menggelegak. Jawatankuasa kadar penetapan BoE mengundi untuk mengekalkan kadar stabil pada 0.5%.

Pound kembali stabil dan berada berhampiran paras dua minggu tertinggi pada hari Jumaat, di landasan yang betul untuk kenaikan minggu yang pertama selepas kejatuhan selama dua minggu; setelah disokong oleh mesej optimis Bank of England bahawa kegawatan dalam pasaran global tidak akan mempunyai kesan terhadap ekonomi British.

Mesej yang diketengahkan di dalam minit mesyuarat dasar terkini BoE yang dikeluarkan Khamis lalu, akan menetapkan Bank Pusat England untuk berada dilandasan yang betul bagi mengikuti langkah Federal Reserve AS dalam menaikkan kadar.  BoE dijangka menaikkan kadar seawal suku pertama atau kedua 2016, menurut para pedagang.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!