Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

GBPUSD Analisa Fundamental Harian 2 Mac 2016

GBPUSD Analisa Fundamental Harian 2 Mac 2016

Pound Dollar berada dalam dagangan bercampur-campur Selasa semalam, naik turun dari paras tertinggi harian sekitar $1.4020 ke serendah $1.3905, sebelum menutup sekitar paras $1.3950; setelah trader mengambil peluang kejatuhan untuk membeli pada harga yang murah, terkesan daripada krisis UK keluar dari Euro-Zone. Perhatian pasaran masih kekal fokus kepada undian dan ucapan-ucapan mengenai undi penutupan yang dijadualkan pada 23 Jun ini.

Di pasaran UK, MarkIt melaporkan bahawa tempahan baru pada bulan Februari adalah yang paling lemah sejak pemulihan ekonomi bermula pada tahun 2013. Tempahan barangan pengguna dan pelaburan menanggung beban pertumbuhan yang lebih perlahan, ekoran permintaan domestik dan luar negara yang semakin perlahan.

Skala kelembapan amat membimbangkan dengan pasaran domestik menunjukkan tanda-tanda yang ianya semakin lemah, manakala perniagaan eksport terus jatuh. Tekanan harga juga kekal kukuh ke bawah, dengan kos input jatuh pada kadar dua digit setahun dan purata harga jualan kilang menjual menunjukkan penurunan selanjutnya.

Selain ekonomi global yang semakin perlahan, referendum Britain untuk keahliannya dalam Kesatuan Eropah pada 23 Jun ini boleh menyebabkan ketidaktentuan dan menjejaskan kadar pertumbuhan di negara itu.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!