GBPUSD Analisa Fundamental Harian 20 Oct 2015

0 4

moshedfx-forex-malaysia-gbpusd-010

Pound Dollar melonjak lebih 70 pips Isnin semalam, untuk mencapai paras tertinggi harian sekitar 1.5495 sebelum menutup sekitar paras 1.5460; setelah kelemahan dolar AS menguasai pasaran ekoran para pedagang yang tidak pasti tentang apa yang dapat diharapkan dari Federal Reserve AS pada mesyuarat FOMC minggu depan.

Di pasaran UK, data yang menunjukkan kejatuhan inflasi UK kepada 0.5% mengambil semula tekanan kepada BoE daripada terburu-buru untuk menaikkan kadar pinjaman. Peningkatan dalam pendapatan pengguna telah ditunjukkan dalam beberapa data jualan runcit yang kuat, kerana pengguna adalah pemacu utama ekonomi UK.  UK menyaksikan pertumbuhan ekonomi yang menggalakkan pada awal tahun 2014, tetapi semakin suram pada akhir tahun ini.

“Memandangkan Bank of England dikenali dengan sikap berhati-hati ke atas kadar pinjaman, pasaran mengharapkan ianya akan dinaikkan secara perlahan-lahan. Kejatuhan lanjut dalam angka pengangguran UK, mungkin meningkatkan peluang potensi kenaikan kadar; tetapi ianya tidak akan menjadi satu-satunya sebab langsung untuk tindakan sedemikian, ” menurut Charles Purdy dari Smart Currency Business.

 

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa