Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

GBPUSD Analisa Fundamental Harian 3 Sep 2015

moshedfx-forex-malaysia-gbpusd-012

Pound Dollar berada dalam dagangan ‘sideway’ Rabu semalam, dengan pergerakan sekitar 60 pips dari paras tertinggi harian sekitar 1.5325 ke serendah 1.5265; setelah indeks PMI pembinaan UK dilaporkan meleset dari jangkaan, tetapi masih lebih tinggi daripada bulan sebelumnya dan masih dalam pengembangan.

Peningkatan dalam pembinaan rumah membantu pertumbuhan dalam sektor pembinaan Britain yang meningkat sedikit pada bulan lepas, tetapi pengembangan masih kekal lemah daripada pemulihan mantap pada tahun lalu, menurut tinjauan industri semalam.

Indeks Markit pembinaan Pengurus Pembelian (PMI) meningkat kepada 57.3 pada bulan Ogos daripada 57.1 pada bulan Julai, yang menunjukkan pertumbuhan yang kukuh tetapi di bawah ramalan 57.5 dalam undian Reuter dan tahap lebih 60 yang kerap dicapai pada 2014.

Sektor pembinaan Britain meningkat dengan ketara pada awal tahun 2014, disokong oleh kenaikan harga hartanah dan langkah-langkah kerajaan untuk menggalakkan pembinaan rumah, tetapi terbantut pada akhir tahun lepas apabila peraturan pinjaman menjadi lebih ketat; sekaligus memperlahankan pertumbuhan harga.

Sebulan yang lalu, mengikuti panduan ke hadapan dari Bank of England (BoE) Gabenor Mark Carney; pelabur menjangkakan kenaikan kadar UK pada ‘awal tahun depan’. Kemerosotan dalam pengambilan risiko di Asia telah menyebabkan pasaran menjangkakan penangguhan BoE dalam mengetatkan dasar monetari UK.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!