GBPUSD Analisa Fundamental Harian 9 Sep 2015

0 1

moshedfx-forex-malaysia-gbpusd-018

Pound Dollar keluar dari paras empat bulan terendah semalam, apabila memacu lebih 140 pips untuk mencapai paras tertinggi harian sekitar 1.5410 sebelum menutup sekitar paras 1.5395; tetapi masih hampir 4% lebih rendah daripada dua minggu lalu, apabila para pelabur menolak ke belakang spekulasi kenaikan kadar oleh Bank of England.

Gabenor BoE Mark Carney berkata kelembapan ekonomi China boleh menolak inflasi UK ke bawah, tetapi itu tidak akan mengubah pendirian bank itu terhadap masa dan bagaimana ia mungkin menaikkan kadar. Namun, sebulan yang lalu, pasaran matawang sterling telah memfaktorkan kenaikan kadar sekitar Januari atau Februari tahun depan.  Kini harapan paling awal untuk BoE bertindak adalah sekitar bulan April atau Mei tahun depan.

Para pelabur kini mengintai data hari Khamis esok, apabila sembilan ahli Jawatankuasa Dasar Monetari BoE akan bertemu dan menyiarkan beberapa minit mesyuarat. Bulan lepas hanya seorang ahli MPC mengundi menyokong untuk kenaikan kadar segera. Selebihnya masih mengundi untuk mengekalkan kadar sedia ada.

 

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa