GBPUSD Analisa Fundamental Mingguan 3-7 Nov 2014

0 2

pound-uk

 

Pada minggu ini GBP/USD sedikit menaik sebelum continue sideway. GBP pun tengah tunggu news hari Khamis, MPC Statement mungkin sebelum meluncur naik atau turun, keluar dari sideway. Permulaan yang baik apabila Manufacturing PMI naik 53.2 berbanding 52.5 pada hari Isnin, tetapi terganggu sikit dengan construction PMI yang teruk.

Ketidak tentuan juga terjadi disebabkan Bank of England policymakers banyak yang jangkakan BOE akan maintan interest rate yang sama lebih lama lagi. Oleh sebab itu banyak menekan GBP untuk jatuh, walaaupun pada permulaan tahun GBP perform dengan bagus. Kira antara terbaguslah berbanding matawang lain kiranya.

Scotland yang nak undi keluar dari GBP sudah tidak merisaukan lagi dan kena tunggu pilihan raya parlimen Britain tahun hadapan, baru mereka akan sambung pening kepala.

Apa-apa pun BoE sebenarnya dijangka sudah perlu untuk naikkan Interest Rate, dan mungkin berlaku pada tahun hadapan, mungkin semasa Pilihan raya parlimen dan seterusnya sebab masa yang sesuai sudah sampai. Jika berlengah lagi, kita dapat lihat BoE menjunam sama seperti dia menaik pada permulaan tahun.

 

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa