Share This Post

Archive-Analisa Fundamental / Semua Tentang EMAS

GOLD Analisa Fundamental Harian 10 Sep 2015

moshedfx-forex-malaysia-gold-0191

Harga emas jatuh lebih $23.70/oz Rabu semalam, untuk mencapai paras terendah harian sekitar $1,101.35/oz sebelum menutup sekitar paras $1,107.75; apabila emas terus berada di atas paras tiga minggu terendah ekoran dolar yang kembali bermaya. Namun harga masih kekal dalam jajaran kecil ekoran para pedagang yang menunggu isyarat daripada Federal Reserve tentang masa kenaikan kadar AS pada mesyuarat FOMC minggu depan.

Prospek kadar yang lebih tinggi, akan mengangkat kos bagi memegang emas sambil meningkatkan nilai dolar, telah memberi kesan kepada harga emas pada tahun ini. Feds perlu menangguhkan kenaikan kadar sehingga ekonomi global adalah lebih stabil, menurut Ketua Ekonomi Bank Dunia dalam satu temu bual dengan Financial Times yang disiarkan pada Selasa.

Emas yang telah gagal menarik minat pelabur sebagai ‘safe-haven’, walaupun kelemahan dalam pasaran ekuiti baru-baru ini ekoran kebimbangan terhadap ekonomi China, menunjukkan bahawa para pelabur masih memberi harapan kepada kenaikan kadar pada bulan ini.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!