Share This Post

Archive-Analisa Fundamental / Semua Tentang EMAS

GOLD Analisa Fundamental Harian 11 Nov 2015

moshedfx-forex-malaysia-gold-008

Harga emas terus berada dalam dagangan ‘sideway’ untuk hari kedua Selasa semalam, dengan pergerakan sekitar $9.60/oz dari paras tertinggi harian sekitar $1,094.95/oz ke serendah $1,085.35/oz sebelum menutup lebih rendah dari pembukaan; setelah para pelabur bersama bank pelaburan Goldman Sachs dalam menjangka kejatuhan harga ke paras yang lebih rendah dalam bulan Disember, apabila Federal Reserve AS menaikkan kadar.

Walaupun pasaran mengalu-alukan kenaikan kadar Amerika Syarikat yang pertama sejak 2006, konsensus sedang membentuk di Bank Pusat Eropah untuk membawa kadar caj deposit ke atas bank jauh ke dalam wilayah negatif pada bulan Disember, dalam usaha untuk melemahkan euro dan menaikkan inflasi.

Selepas menjunam sekurang-kurangnya 1.50% dalam dua sesi minggu lepas, turun naik harga emas telah sebahagian besarnya diabaikan sejak laporan pekerjaan AS yang kukuh pada Jumaat lalu. Sepanjang dua hari dagangan lepas, emas telah menutup lebih kurang dalam julat 0.25% daripada harga penutup sesi sebelumnya. Jika tiada sebarang perkembangan yang tidak dijangka, emas dijangka kekal dalam dagangan ‘sideway’ berhampiran paras semasa, sehingga mesyuarat FOMC berikutnya pada 15-16 Disember.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!