Share This Post

Archive-Analisa Fundamental / Semua Tentang EMAS

GOLD Analisa Fundamental Harian 14 Sep 2015

moshedfx-forex-malaysia-gold-001

Harga emas susut $13.30/oz untuk mencapai paras terendah harian sekitar $1,098.80 sebelum menutup sekitar paras $1107.70; setelah para pelabur terus bimbang mengenai masa kenaikan kadar AS yang bakal ditentukan dalam mensyuarat FOMC minggu ini.  “Adalah sukar untuk terlalu bersemangat tentang emas pada masa ini,” kata penganalisis HSBC James Steel. “Kita mungkin melihat dagangan ‘sideway’ sehingga mesyuarat FOMC,” tambah beliau lagi.

Permintaan emas fizikal, yang telah memberikan sedikit sokongan kepada harga, boleh meningkat jika emas jatuh di bawah $1,100/oz, menurut James lagi. Pedagang menunggu kenyataan dasar Federal Reserve AS pada 17 September ini, bagi petunjuk kepada masa kenaikan kadar AS, sebelum mengambil apa-apa pegangan besar dalam emas.

Jongkong emas telah mendapat manfaat dalam tahun-tahun kebelakangan ini daripada kadar AS yang sangat rendah, kerana ianya menyebabkan kos pegangan yang rendah ekoran emas yang disebutharga dalam dolar. Tetapi jangkaan bahawa kadar akan meningkat tidak lama lagi, telah menolak logam ini turun 6% sepanjang tahun ini.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!