Share This Post

Archive-Analisa Fundamental / Semua Tentang EMAS

GOLD Analisa Fundamental Harian 16 Oct 2015

trade-forex-malaysia-gold

Emas berada dalam dagangan ‘sideway’ Khamis semalam, dengan pergerakan sekitar $17.40 dari paras tertinggi harian sekitar $1,191.65/oz ke serendah $1,174.25/oz sebelum menutup lebih rendah dari pembukaan; setelah pelabur di pasaran niaga hadapan mengejar pemulihan sentimen dalam sektor logam, dan di tengah-tengah petanda baru bahawa ekonomi AS yang lemah. bakal menolak kenaikan kadar pertama dalam tempoh sembilan tahun, lebih jauh ke masa depan.

Harga emas kini lebih tinggi 7% dari paras ia diniagakan sebelum mesyuarat Federal Reserve AS September lalu yang memutuskan untuk mengekalkan kadar yang stabil. Kali terakhir kadar telah dinaikkan adalah pada Jun 2006; dan minit Fed dikeluarkan pada minggu lepas mencadangkan bahawa ekonomi AS akan berkembang jauh di bawah paras purata dalam sejarah untuk sepanjang dekad ini.

Harga emas yang memacu sebelum itu, datang di belakang bacaan deflasi harga pekilang dengan PPI AS pada -0.5% dan jualan runcit AS yang jauh meleset dari jangkaan. Inventori perniagaan Amerika Syarikat juga mengecewakan; sekaligus menambah kepada tanda-tanda yang ekonomi tidak berkembang.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!