Share This Post

Analisa Fundamental / Semua Tentang EMAS

GOLD Analisa Fundamental Harian 30 Dis 2015

moshedfx-forex-malaysia-gold-010

Harga emas tidak banyak berubah Selasa semalam, kerana pergerakan harga telah disenyapkan di tengah-tengah jumlah dagangan yang rendah menjelang cuti tahun baru Jumaat ini.  Harga emas bergerak dalam dagangan tidak menentu dari paras tertinggi harian sekitar $1,075.25/oz ke serendah $1,067.55/oz, sebelum menutup sekitar paras $1068.65/oz yang lebih rendah dari pembukaan sekitar $1,068.75/oz.

Di pasaran Amerika Syarikat semalam, Lembaga Persidangan berkata indeks keyakinan pengguna meningkat kepada 96.5 pada bulan ini, daripada bacaan 92.6 pada bulan November, yang disemak semula daripada sebelum ini sebanyak 90.4. Penganalisis menjangka indeks tersebut akan meningkat kepada 93.8 pada bulan Disember. Sebelum daripada itu, Biro Analisis Ekonomi AS melaporkan bahawa defisit perdagangan barangan AS, meningkat kepada $60.50 bilion bulan lepas daripada $58.41 bilion pada bulan Oktober. Penganalisis menjangkakan defisit perdagangan akan bertambah kepada $60.90 bilion pada bulan November.

Dengan kenaikan kadar Amerika Syarikat yang pertama sejak 2006 telah keluar dari sentimen pasaran, pelabur kini memberi tumpuan kepada kenaikan kadar masa depan. Emas mungkin mengakhiri 2015 dengan turun hampir 10%, sebahagian besarnya disebabkan oleh jangkaan bahawa kadar AS yang lebih tinggi akan menjejaskan permintaan untuk aset yang tidak memberi sebarang kadar pulangan.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!