Harga Minyak Mentah Merosot Selepas Rekod Dua Hari Kenaikan

0 9

Harga minyak mentah merosot ketika ini selepas merekod kenaikan dua hari berturut-turut. Harga pasaran hadapan minyak mentah WTI susut 0.43% pada harga $50.70 setakat pukul 11.14 malam Sementara itu, harga minyak brent di ICE Futures Exchange London susut 0.60% kepada $56.27 setong.

Peningkatan harga minyak pada sesi Asia sehingga awal sesi Eropah hari ini didorong oleh kenyataan Arab Saudi pada hari Isnin yang akan memulakan pengurangan eksport minyak pada bulan November.

Kemajuan dalam rundingan pemotongan pengeluaran minyak OPEC dan bukan pengeluar OPEC termasuk Rusia bertujuan mengurangkan lebihan pengeluaran minyak dan menstabilkan harga pasaran.

Pedagang minyak memberi tumpuan terhadap laporan bulanan OPEC pada khamis pagi dan laporan bulanan International Energy Agency (EIA) pada hari yang sama untuk melihat jangkaan permintaan dan penawaran.

Sementara itu, penganalisis menjangkakan data bekalan mingguan oleh American Petroleum Institute (API) hari ini akan merekodkan bekalan minyak yang lebih rendah bagi minggu lalu. Antara tumpuan pasaran juga adalah kepada laporan oleh U.S. Energy Information Administration (EIA) pada hari Khamis.

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa