Keputusan Penuh Referendum Greece dan Segala Kemaskini

0 3

greek-ref

7.00AM Waktu Malaysia  –

Isu Undi Referendum Greece.
“No” mendahului “Yes”.
Kedudukan sekarang :
No – 61.3%
Yes – 38.7%
Jumlah undi yang sudah dikira adalah 95.49% daripada total 100%. Dengan berbaki undi sebanyak itu, nampaknya keputusan akan berpihak kepada “No”. Dan ini akan meningkatkan peluang “Grexit”.

Eurogroup President didapati kecewa dengan membuat ucapan seperti berikut :

“Saya mengambil perhatian terhadap keputusan referendum Greece. Keputusan ini adalah sangat dikesali untuk masa depan Greece. Untuk pemulihan ekonomi Yunani , langkah-langkah yang sukar dan pembaharuan adalah tidak dapat dielakkan. Sekarang kita akan menunggu inisiatif pihak berkuasa Greece. Eurogroup yang akan membincangkan tentang keadaan ini pada Selasa 7 Julai”

Kelihatan isu Greece mendominasi Muka Hadapan Newspaper Global

muka-hadapan-tentang-greece
Ucapan daripada analyst Barclays Bank, George Saravelos
“Dalam tempoh beberapa jam akan datang , kesediaan kedua-dua pihak ‘untuk memulakan semula rundingan adalah sangat penting. Ia adalah langkah seterusnya yang paling penting. Selain itu, ia adalah tekanan yang semakin meningkat ke atas ekonomi Greece dan rakyatnya melalui pembekuan sistem perbankan dan modal kawalan yang akan memacu perkembangan lebih pantas.

Keputusan perlu diambil sama ada untuk kembali ke jalan rundingan atau mempertimbangkan alternatif untuk keluar dari zon Euro ”

[kml_flashembed publishmethod=”dynamic” fversion=”8.0.0″ movie=”https://moshed.com/wp-content/uploads/2014/12/Brand-June-2013-malaysia-468×60.swf” width=”468″ height=”60″ targetclass=”flashmovie” play=”true” loop=”true”]

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa