728x90_malay_adsprime-tukar-broker

Share This Post

Featured / Kisah Pengasas MoshedFX

MoshedFX Tayang “Live” Keuntungan Forex Trading Untuk Bulan April di Myfxbook

MoshedFX Tayang “Live” Keuntungan Forex Trading Untuk Bulan April di Myfxbook

Sebulan purata 5%-10%. Cukuplah bagi saya sebagai full time trader. Besar sangat kah modal saya? Biasa-biasa saja, dan cukuplah untuk cover lifestyle saya.

Forex trading ini sebenarnya rule dia simple saja. Ukur baju di badan sendiri. Anda ada modal, dan anda tahu berapa percent target anda, dan anda kena “ada skill” untuk generate sebanyak percent yang anda mahu itu. Kira ok dah tu.

Untuk elakkan risiko tinggi. Modal kena cantik.

telegram-moshed

Ok, first anda kena faham yang forex trading ini adalah sebuah business. Cuma ia adalah sebuah business yang tak perlu cari orang sana sini, jual barang dan sebagainya.

Jadi anda kena tahu. Berapa percent anda perlukan dari business ini, dan berapa percent yang cukup untuk cover lifestyle anda kalau anda seorang full time forex trader.

Bulan April yang lepas saya gain 7.82%. Bulan ni masih on the way, baru 0.87% je. Rujuk chart dari MyFXBOOK di bawah.

moshedfx-myfxbook-stats-01

Yang baru terlibat secara part time, first kena tahu berapa percent yang anda target sebulan. Dan berapa modal yang anda kena sediakan. Mulakan dengan kecil-kecil dahulu. Bayar kereta, beli barang rumah, dan sebagainya. Cuba maintain.

Bukan terus nak jadi full time saja, sedangkan “skill” trading anda masih seperti seorang “gambler”.

Selepas anda sudah biasa jadikan forex trading sebagai “alat” menaikkan taraf hidup anda, dah maintain lama, baru anda biasakan diri untuk manage keuntungan anda. Ada high risk account, medium risk dan low risk.

Semua perlu ada plan. Step by step. Jangan tergopoh gapah.

Saya sedang dalam usaha menaiktaraf Blog MoshedFX.com ini untuk membantu lebih ramai forex trader agar dapat manfaat dari forex trading ini.

Teruskan sentiasa lawati blog ini. Saya akan bantu anda.

OH, satu lagi. Nak tahu lifestyle forex trader? Follow “moshedfx” di Instagram

moshedfx-instagram-03

Share This Post

Profile photo of Moshed Mohamad
Pengasas Moshed.com. Beliau ialah seorang trader sepenuh masa. Perkongsian Analisa Fundamental dan Teknikal serta pengalamannya yang luas dalam bidang ekonomi, komoditi, forex dan indeks sejak tahun 2006 dibaca hampir 100,000 pengunjung setiap bulan. Antara solusi terbaru beliau dalam membantu forex trader mencapai kejayaan dalam forex trading adalah Pakej MoshedFX's Ultimate Trader Mastery

Lost Password

Register