Pedagang Menunjukkan Kurang Minat Dalam Pasaran Logam Berharga

0 6

analisa-emas-02

 

Pedagang boleh mengharapkan harga emas dan perak untuk didagangkan lebih rendah selepas kepentingan pelabur dalam komoditi itu seolah-olah menurun seperti yang dilihat dalam pegangan SPDR emas amanah. Selain itu, kekuatan dalam indeks dolar juga akan memberi tekanan menurun. Emas diniagakan pada 1218.60 manakala perak masih lemah di 17.543. Platinum pulih $ 1,40 disebabkan ramai pedagang membeli komoditi tersebut  pada harga yang murah. Pasaran menunjukkan kurang berminat dalam logam berharga. Pada mulanya pasaran rancak pada hari Isnin kerana protes di Hong Kong masih berlanjutan. Pegangan SPDR Gold Trust, dana dagangan bursa emas yang mempunya sokongan terbesar di dunia, jatuh 1.20 tan metrik kepada 772.25 tan metrik pada hari Jumaat Рyang paling rendah sejak Disember 2008.

Emas diniagakan stabil di atas sembilan bulan rendah pagi ini, tetapi telah bersedia untuk lebih banyak kehilangan bulanan paling ketara dalam 15 bulan sebagai pendakian pesat dalam dolar telah memadamkan semangat untuk logam Emas itu kembali pulih.

Emas telah turun 5.5% untuk bulan ini – pencapaian bulanan paling teruk sejak Jun 2013 – selepas mencecah sembilan bulan rendah sebanyak $ 1.206.85 minggu lepas. Ia juga berada di kedudukan untuk mencipta kerugian suku tahun pertama tahun ini.

Di pasaran lain berkenaan logam berharga, perak telah menetapkan kerugian bulanan ketiga berturut-turut, manakala platinum mengetuai penurunan paling teruk bulanan sejak Mei 2012 dengan penurunan sebanyak lebih daripada 8%. Palladium adalah logam yang paling teruk jatuh di kalangan logam berharga dengan kerugian 12.4% – paling teruk sejak September 2011.

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa