728x90_malay_adsprime-tukar-broker

Share This Post

Tips dan Nasihat

Selagi Anda Tak Tanya Diri Anda Soalan Ni, Selagi Tu Anda Akan Sangkut Dalam Industri Ini

Selagi Anda Tak Tanya Diri Anda Soalan Ni, Selagi Tu Anda Akan Sangkut Dalam Industri Ini

Apa anda nak daripada trading sebenarnya? Kenapa kejar sangat nak jadi trader? Perlu ke belanjakan duit untuk depo dalam akaun? Penting ke bayar buku/kelas untuk belajar trade?

Adakah sebab mahu jadi kaya? Adakah sebab trade ni mengujakan & mendebarkan? Atau sukakan pada cabaran?

Perkara paling penting sebelum menjadi trader adalah wajib tahu apakah motivasi dan matlamat sebenar anda atau sebenarnya tak perlu trader pun?

telegram-moshed

Trader yang tidak serius dan MALAS akan disebat dibaham dihentam oleh market dengan cepat!

Percayalah, jika anda anggap trade ni ibarat fast money, baik anda pergi Macau atau Vegas untuk berjudi! (mohon jangan buat)

Berbalik pada tujuan dan motivasi, ramai mahu menjadi seorang trader dengan harapan untuk menampung perbelanjaan bulanan, ada yang mahu berhenti kerja dan menjadi trader sepenuh masa dan sebagainya.

Cuma, alang-alang dah masuk dalam industri ini, pastikan tujuan dan matlamat tersebut sangat-sangat jelas dan logik untuk dicapai.

Elakkan daripada meletakkan matlamat yang sangat kabur seperti “Aku trade sebab nak kaya”.

Pastikan ia jelas!

Contohnya :

“Aku mahu 1% daripada modal setiap trade”

“Aku mahu profit aku boleh cover bayar kereta bulanan”

“Aku nak jumlah profit 5 kali ganda daripada gaji”

Pastikan ia betul-betul jelas dan logik, bukan setakat anda tahu apa yang anda betul-betul nak, tapi anda akan perhatikan progres anda dan akan lihat sama ada semakin baik atau sebaliknya.

Baca luahan trader! – Klik sini

Share This Post

Profile photo of Team Moshed
Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Lost Password

Register