Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDCAD Analisa Fundamental Harian 15 Oct 2015

moshedfx-forex-malaysia-usdcad-007

Dollar CAD kembali merudum lebih 125 pips Rabu semalam, untuk mencapai paras terendah harian sekitar 1.2910 sebelum menutup sekitar paras 1.2935; setelah data jualan runcit AS dilaporkan lemah dan indeks harga pengeluar yang meleset dari jangkaan. Emas juga meningkat kepada paras tertinggi dalam seminggu, untuk menyokong CAD.

Menurut indeks harga pengeluar AS terkini, harga yang diterima daripada perkhidmatan dalam negeri dan barang, jatuh 0.5% pada bulan September berbanding bulan sebelumnya.  Ini adalah lebih daripada jangkaan penurunan sebanyak 0.2% oleh ahli ekonomi.  Sepanjang tahun sebelumnya, harga jatuh 1.1%, lebih daripada kejatuhan 0.8% yang dijangkakan; sekaligus menjadikan September, kejatuhan bulan kelapan berturut-turut.

Para pedagang kini berfikir bahawa Feds akan menolak kenaikan kadar buat masa ini, ekoran terdapat Gabenor Federal Reserve AS yang menyuarakan bangkangan kepada Yellen dan Fischer, serta beberapa presiden kawasan yang mengatakan kenaikan kadar masih sesuai tahun ini. Ini membantu memperbaharui tekanan terhadap penurunan nilai dolar AS.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!