Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDCAD Analisa Fundamental Harian 18 Mac 2016

USDCAD Analisa Fundamental Harian 18 Mac 2016

Dollar CAD terus merudum Khamis semalam, lebih 185 pips untuk ke paras terendah harian sekitar C$1.2945 sebelum menutup sekitar paras C$1.2975; setelah Dollar terus dijual dalam reaksi pasaran terhadap keputusan FOMC Feds AS yang dijangka mngurangkan kenaikan kadar pada tahun ini.  Pada masa yang sama, sentimen positif di pasaran komoditi, terutamanya minyak, terus memberikan sokongan belian untuk Loonie.

Di pasaran Kanada semalam, jualan borong dilaporkan tiada peningkatan dengan laporan sebelumnya disemak lebih rendah dari 2% kepada 1.8%. Penganalisis menjangkakan kenaikan sebanyak 0.3%.  Di pasaran AS pula, tuntutan pengangguran dilaporkan kurang dari jangkaan, pada 265 ribu berbanding 267 ribu tuntutan.  Sebelum ini, tuntutan pengangguran dilaporkan pada 258 ribu pemohon.

Hari ini Kanada bakal melaporkan angka inflasi yang dijangka bertambah baik dari 0.2% kepada 0.3% dan jualan runcit yang semakin kukuh dari kejatuhan 2.2% kepada kenaikan 0.7%. Amerika Syarikat pula bakal melaporkan sentimen pengguna yang dijangka meningkat dari 91.7 mata kepada 92.1 mata.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!