Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDCAD Analisa Fundamental Harian 24 Mac 2016

USDCAD Analisa Fundamental Harian 24 Mac 2016

Dollar CAD terus memacu naik lebih 176 pips Rabu semalam, untuk ke paras tertinggi harian sekitar C$1.3218 sebelum menutup sekitar paras C$1.3203; setelah Dollar terus mendapat permintaan, terkesan dari komen-komen beberapa presiden Federal Reserve AS yang memberansangkan tentang kenaikan kadar AS selanjutnya.  Pada masa yang sama, harga minyak yang merudum semalam, tidak banyak membantu sokongan belian untuk Loonie.

Di pasaran hadapan, harga komoditi utama seperti minyak, emas, dan kayu balak yang menjadi antara eksport terbesar Kanada, semuanya merudum dengan minyak mencatat kejatuhan lebih 4%, emas jatuh lebih 2.25% dan kayu balak jatuh lebih 2.9%; dalam suasana pasaran yang suram selepas berita pengeboman di lapangan terbang Brussel, Belgium.  Bon mendapat permintaan tertinggi dengan kenaikan lebih 0.4%.

Hari ini Amerika Syarikat bakal melaporkan tuntutan pengangguran yang dijangka meningkat dari 265 ribu kepada 267 ribu; dan tempahan barangan tahan lama untuk bulan Februari yang dijangka berkurang dari 4.9% kepada 3% di bawah sifar.  Tiada sebarang laporan berimpak tinggi dari Kanada hari ini.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!