USDCAD Analisa Fundamental Harian 24 Mar 2015

0 4

moshedfx-forex-malaysia-usdcad-002

Dollar CAD menyusut lebih 110 pips Isnin semalam, dari paras tertinggi harian sekitar 1.2615, sebelum menutup pada sekitar 1.2520, dibawah pivot bulanan – 1.2540  Carta harian yang menutup dengan ‘bearish doji candle’, menunjukkan arah pasaran yang tidak menentu walaupun secara umumnya ‘bearish’ sentimen buat masa ini.  Pivot mingguan berada pada sekitar 1.2615

Di pasaran komoditi, minyak mentah terus meningkat lebih $2 setong Isnin semalam, untuk terus berada di atas pivot mingguan, sekitar $45.30 setong.  Ketika artikel ini ditulis, harga minyak mentah berlegar-legar pada sekitar pivot harian – $46.80  Minyak yang merupakan antara eksport Kanada yang terbesar, banyak mempengaruhi nilai tukaran USD|CAD.

Hari ini dengan ketiadaan sebarang data ekonomi dari Kanada, Dollar dilihat berpotensi untuk kembali menguasai pasaran, terutamanya jika data CPI dan “new home sales” AS dilaporkan lebih baik dari jangkaan. CPI tahunan Amerika Syarikat dijangka kekal pada -0.1% dan “new home sales” dijangka mengurang dari 480 ribu kepada 470 ribu.

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa