Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDCAD Analisa Fundamental Harian 26 Jan 2016

moshedfx-forex-malaysia-usdcad-017

Dollar CAD melonjak lebih 165 pips Isnin semalam, untuk ke paras tertinggi harian sekitar C$1.4290 sebelum menutup sekitar paras C$1.4285; setelah harga minyak kembali menjunam semalam dan memberikan semula keuntungan daripada minggu lepas. Minggu lepas Dollar Amerika lemah berbanding Dollar Kanada, apabila harga minyak mentah dan pasaran saham global kembali pulih dan meningkatkan toleransi risiko para pelabur.

Minyak mentah telah memberikan semula 30% daripada kenaikan minggu lepas, dan kelihatan untuk meneruskan langkah menurun untuk hari-hari yang mendatang sekiranya sentimen pasaran tidak pulih sepenuhnya. Pada masa yang sama, data ekonomi AS kelihatan lebih lemah apabila Dollar yang kukuh menjadikan barangan AS lebih mahal di pasaran antarabangsa. Baru-baru ini jualan runcit, perumahan baru bermula dan pengeluaran perindustrian AS diaporkan lemah, sekaligus menunjukkan kelembapan dalam aktiviti ekonomi pada akhir tahun lepas.

Hari ini Amerika Syarikat bakal melaporkan keyakinan pengguna yang dijangka naik sedikit dari 96.5 mata kepada 96.6 mata.  Tiada sebarang laporan ekonomi berimpak tinggi dari Kanada hari ini.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!