Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDCAD Analisa Fundamental Harian 3 Jun 2015

moshedfx-forex-malaysia-usdcad-014

Dollar CAD merudum lebih 165 pips Selasa semalam, dari paras tertinggi harian sekitar 1.2535 ke paras terendah sekitar 1.2365, sebelum menutup sekitar paras 1.2400; setelah data “factory orders” Amerika Syarikat meleset jauh dari jangkaan sifar dan 2.2% pada sebelumnya. Laporan pada -0.4% begitu mengecewakan pasaran dan mendorong penjualan Dollar.

Sebelum daripada itu, Dollar AS tenang dalam perdagangan sesi Asia selepas kenaikan pada Isnin, ekoran data ekonomi terkini AS menghidupkan harapan untuk kenaikan “interest rate” dari Federal Reserve. Dollar index juga stabil sekitar paras 97.40, selepas menutup Mei dengan kenaikan 2.4%, kenaikan bulanan yang ke-10 dalam masa 11 bulan. Pasaran saham AS pula ditutup tinggi dalam sesi dagangan tidak menentu, setelah perjanjian oleh Intel Corp untuk membeli Altera pada $16.7 billion membantu memacu sektor teknologi.

Hari ini Amerika Syarikat bakal melaporkan ADP NFP yang dijangka meningkat dari 169 ribu kepada 198 ribu pekerja, defisit dagangan yang bertambah baik dari -$51.4 billion kepada -$43.9 billion, serta “ISM non-manufacturing PMI” yang sedikit susut dari 57.8 kepada 57.1.  Pada masa yang sama, Kanada pula bakal melaporkan defisit dagangan yang bertambah baik dari -$3 billion kepada -$2.1 billion.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!