Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDCAD Analisa Fundamental Harian 4 April 2016

USDCAD Analisa Fundamental Harian 4 April 2016

Dollar CAD yang memacu naik lebih 175 pips untuk ke paras tertinggi harian sekitar C$1.3145 Jumaat lalu, susut kembali lebih 130 pips untuk menutup lebih rendah sekitar paras C$1.3010; setelah data China yang positif membantu matawang komoditi berdagang sedikit lebih kuat dan menghadkan penurunan. Laporan data pekerjaan AS yang bercampur-campur juga, sedikit sebanyak menyokong Loonie.

Di pasaran komoditi, harga minyak mentah menghadapi masalah untuk mendapat sambutan belian selepas OPEC melaporkan output Mac yang meningkat kepada 32.5 juta tong sehari berbanding dengan 32.4 juta tong sehari yang dilaporkan pada bulan Februari, sekaligus menunjukkan bahawa tanpa perjanjian, ahli-ahli OPEC tidak akan mematuhi menghadkan sebarang pengeluaran.

Kontrak hadapan minyak mentah merosot di bawah paras $38 setong, walaupun emas hitam itu memasuki kawasan sokongan kuat yang telah membantu mendapatkan balik kejatuhan awal. Dollar CAD telah diniagakan dengan tinggi sejak ucapan Yellen pada awal minggu lalu, dengan pergerakan harga mendominasi sesi apabila aliran penetapan pada hujung bulan mengheret kadar ke paras yang lebih rendah.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!