USDCAD Analisa Fundamental Harian 9 Sep 2015

0 2

moshedfx-forex-malaysia-usdcad-018

Dollar CAD merudum lebih 120 pips sepanjang 3 sesi dagangan Selasa semalam, untuk mencapai paras terendah harian sekitar 1.3185 sebelum menutup sekitar paras 1.3210; setelah para pedagang terus mengkaji kedua-dua data pekerjaan Amerika Syarikat dan Kanada yang dilaporkan pada Jumaat.

Laporan Jabatan Buruh AS pada Jumaat menunjukkan pertumbuhan pekerjaan pada bulan Ogos meleset dari jangkaan, dan kadar pengangguran jatuh kepada paras tujuh tahun terendah yang baru. Ekonomi hanya menjana 173 ribu pekerjaan bulan lalu, tetapi kadar pengangguran menurun kepada 5.1%. Pada masa yang sama, upah meningkat 2.2% daripada setahun yang lalu.

Keputusan dasar monetari Bank of Canada malam nanti mempunyai potensi untuk menjadi penggerak pasaran. Bank of Canada dilihat tidak mungkin untuk menukar kadar pinjaman utama daripada rekod rendah semasa sebanyak 0.50% pada bulan ini. Kebanyakan penganalisis percaya dua penurunan sebelum ini adalah kes terpinggir, walaupun Bank of Canada masih boleh memeranjatkan pasaran seperti sebelum ini.

 

Langgan Newsletter dari Moshed.com
Langgan segera untuk mendapatkan kemaskini terkini dan "special offer" yang akan terus dihantar ke e-mel anda.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa