Share This Post

Analisa Fundamental

USDCAD Analisa Fundamental Harian 9 Sep 2015

moshedfx-forex-malaysia-usdcad-018

Dollar CAD merudum lebih 120 pips sepanjang 3 sesi dagangan Selasa semalam, untuk mencapai paras terendah harian sekitar 1.3185 sebelum menutup sekitar paras 1.3210; setelah para pedagang terus mengkaji kedua-dua data pekerjaan Amerika Syarikat dan Kanada yang dilaporkan pada Jumaat.

Laporan Jabatan Buruh AS pada Jumaat menunjukkan pertumbuhan pekerjaan pada bulan Ogos meleset dari jangkaan, dan kadar pengangguran jatuh kepada paras tujuh tahun terendah yang baru. Ekonomi hanya menjana 173 ribu pekerjaan bulan lalu, tetapi kadar pengangguran menurun kepada 5.1%. Pada masa yang sama, upah meningkat 2.2% daripada setahun yang lalu.

Keputusan dasar monetari Bank of Canada malam nanti mempunyai potensi untuk menjadi penggerak pasaran. Bank of Canada dilihat tidak mungkin untuk menukar kadar pinjaman utama daripada rekod rendah semasa sebanyak 0.50% pada bulan ini. Kebanyakan penganalisis percaya dua penurunan sebelum ini adalah kes terpinggir, walaupun Bank of Canada masih boleh memeranjatkan pasaran seperti sebelum ini.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!