Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDJPY Analisa Fundamental Harian 12 Oct 2015

moshedfx-forex-malaysia-usdjpy-004

Dollar Yen melonjak lebih 50 pips Jumaat lalu, untuk mencapai paras tertinggi harian sekitar 120.35 sebelum menutup sekitar paras 120.20; setelah Federal Reserve menyatakan bank pusat AS itu tidak akan tergesa-gesa untuk menamatkan rangsangan. Walaupun pegawai-pegawai Fed berkata keadaan ekonomi dalam negara telah bertambah baik, jawatankuasa memutuskan untuk menunggu maklumat tambahan mengesahkan pandangan masa depan tidak merosot.

Dolar AS juga mengalami tekanan kerana spekulasi mengenai ransangan kewangan tambahan oleh Bank of Japan yang pudar; selepas Gabenor Bank of Japan Haruhiko Kuroda mengulangi penilaian mengenai keadaan ekonomi semasa Jepun yang dijangka bertambah baik selepas mesyuarat dasar dua hari BoJ.  Dalam dagangan lewat petang New York, dolar menarik jualan baru dan jatuh kepada hampir ¥119.60 apabila euro menarik minat belian, menurut sumber pasaran.

Malam nanti dua orang pegawai Federal Reserve AS bakal berucap, dan dijangka memberi pandangan masa depan ekonomi AS.  Tiada sebarang data ekonomi berimpak tinggi dari Jepun hari ini.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!