Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDJPY Analisa Fundamental Harian 13 Oct 2015

moshedfx-forex-malaysia-usdjpy-006

Dollar Yen susut sedikit, lebih 35 pips Isnin semalam untuk mencapai paras terendah harian sekitar 119.90 sebelum menutup sekitar paras 120.05; setelah pasaran Jepun ditutup untuk “Hari Sukan Negara”.  Pasaran saham Asia meningkat semalam, melanjutkan kenaikan bulan Oktober, apabila para pelabur memburu tawar-menawar dalam saham perindustrian dan bahan-bahan asas, didorong oleh pemulihan dalam komoditi; manakala dolar AS berjuang apabila harapan kadar Fed meningkat tahun ini, semakin malap.

Dolar AS terus bergelut berbanding sekumpulan mata wang ekoran kebimbangan yang semakin meningkat bahawa Feds AS mungkin tidak menaikkan kadar sehingga tahun depan, mencetuskan beberapa penjualan baru. Pakar strategi di Brown Brothers Harriman memberi amaran bahawa paras teknikal memberi amaran, tentang ruang untuk kejatuhan dolar seterusnya dalam sesi akan datang. Indeks dolar AS kini didagangkan di bawah 95 – paras terendah dalam tempoh sebulan, menurut data Thomson Reuters.

Pada hujung minggu lalu, majalah Times Jepun berkata bahawa penganalisis tidak perlu percaya kepada statistik rasmi, kerana peruncit Jepun seolah-olah menyatakan mereka memotong unjuran pendapatan.  Mereka juga memberi amaran kepada perbelanjaan pengguna yang kurang memberangsangkan, iaitu enjin pertumbuhan utama untuk Jepun ketika eksport dan pengeluaran kilang semakin punah.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!