Share This Post

Analisa Fundamental

USDJPY Analisa Fundamental Harian 23 Sep 2015

moshedfx-forex-malaysia-usdjpy-009

Dollar Yen jatuh lebih 90 pips Selasa semalam, untuk mencapai paras terendah harian sekitar 119.70 sebelum menutup sekitar paras 120.15; setelah kajian Tankan suku tahunan dari Bank of Japan yang bakal dilaporkan pada 1 Oktober, dijangka menunjukkan penurunan sentimen perniagaan yang pertama dalam tiga suku, menurut ahli ekonomi.

Indeks utama keadaan perniagaan pengeluar utama, dijangka jatuh kepada +12 dalam kaji selidik itu untuk September, daripada +15 pada tiga bulan sebelum ini; menurut anggaran purata 14 institut penyelidikan ekonomi yang dikaji. Indeks itu mewakili peratusan syarikat-syarikat yang melihat keadaan perniagaan yang menggalakkan selepas ditolak dari firma yang merasakan sebaliknya. Institut-institut penyelidikan yang dikaji memetik kebimbangan mengenai kelembapan di China dan kejatuhan pasaran saham global.

Ramai pakar mengatakan kebimbangan yang semakin meningkat. Indeks yang sama untuk sektor perkhidmatan tempatan juga menunjukkan kelembapan dalam tempoh laporan. Ini merupakan penurunan daripada +27 pada Ogos kepada +23 pada bulan September. Laporan sektor perkhidmatan menunjukkan sentimen yang lebih rendah dan kebimbangan yang lebih besar dalam tempoh 8 bulan yang lalu. Pada masa yang sama, indeks dijangka jatuh lebih jauh dalam tempoh 3 bulan akan datang.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!