Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDJPY Analisa Fundamental Harian 4 Mac 2016

USDJPY Analisa Fundamental Harian 4 Mac 2016

Dollar Yen berada dalam dagangan bercampur-campur Khamis semalam, naik turun dari paras tertinggi harian sekitar ¥114.25 ke serendah ¥113.30, sebelum menutup sekitar paras ¥113.65; setelah laporan data pekerjaan ADP Amerika Syarikat yang memberansangkan sehari sebelumnya dibayangi oleh data tuntutan pengangguran dan tempahan perkilangan yang meleset dari jangkaan.

Di pasaran AS, tuntutan pengangguran dilaporkan meningkat daripada 272 ribu kepada 278 ribu, berbanding 271 ribu jangkaan.  Pada masa yang sama, tempahan perkilangan meleset pada 1.6% berbanding 2.1% jangkaan, walaupun lebih baik dari -2.9% pada sebelumnya.  Dalam pada itu, PMI perkhidmatan dilaporkan pada 53.4 mata berbanding 53.2 mata jangkaan, dan 53.5 mata pada sebelumnya.

Hari ini AS bakal melaporan data ‘Non-Farm Payroll’ (NFP) yang ditunggu-tunggu, yang dijangka meningkat daripada 151 ribu kepada 195 ribu dan kadar pengangguran yang dijangka stabil pada 4.9%.  Namun pendapatan purata sejam dijangka turun dari 0.5% kepada 0.2%.  Tiada sebarang laporan berimpak tinggi dari Jepun hari ini.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!