Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDJPY Analisa Fundamental Harian 5 Mei 2016

USDJPY Analisa Fundamental Harian 5 Mei 2016

Dollar Yen berada dalam dagangan bercampur-campur Rabu semalam, naik turun dari paras tertinggi harian sekitar ¥107.36 ke serendah ¥106.24, sebelum menutup sekitar paras ¥106.95; setelah Dollar AS membuat lantunan teknikal apabila mencapai paras terendah sejak Oktober 2014, selepas Bank of Japan melancarkan pusingan kedua pelonggaran kuantitatif (QE). Beberapa trader mengatakan terdapat kekurangan kecairan kerana hari kelepasan bank di Jepun.

Di pasaran AS semalam, laporan ekonomi keluar bercampur-campur dengan laporan ADP pekerja swasta menambah kurang dari jangkaan dan bulan sebelumnya.  Hanya 156 ribu pekerjaan ditambah berbanding 194 ribu pada sebelum ini, dan pasaran menjangkakan penambahan sebanyak 205 ribu. Walau bagaimanapun, PMI bukan pembuatan dilaporkan pada 55.7 mata yang lebih baik dari 54.5 mata pada sebelum ini dan jangkaan pasaran sebanyak 54.9 mata.

Hari ini Amerika Syarikat bakal melaporkan tuntutan bantuan pengangguran yang dijangka bertambah dari 257 ribu kepada 261 ribu.  Pasaran Jepun masih bercuti hari ini.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!