Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDJPY Analisa Fundamental Harian 6 Mei 2016

USDJPY Analisa Fundamental Harian 6 Mei 2016

Dollar Yen berada dalam dagangan bercampur-campur Khamis semalam, turun naik dari paras terendah harian sekitar ¥106.80 ke setinggi ¥107.49, sebelum menutup sekitar paras ¥107.25; setelah berada dalam dagangan tipis dengan pasaran Jepun yang masih bercuti.  Pada masa yang sama, pasaran terus memberikan reaksi kepada komen Presiden Feds Atlanta Dennis Lockhart yang menyokong kenaikan kadar pada Jun ini.

Dalam pada itu, Presiden Feds San Francisco John Williams berkata bahawa beliau menyokong langkah tersebut sekiranya laporan ekonomi AS terus memberikan maklumbalas yang memberansangkan.  Dollar AS seolah-olah mengenepikan beberapa laporan ekonomi yang bercampur-campur, dan terus memacu dalam reaksi kepada komen kedua-dua Presiden Feds cawangan tersebut.

Sementara itu, sektor perkilangan AS meningkat sederhana pada bulan Mac dan sektor perkhidmatan bagi April datang sedikit lebih kukuh daripada yang dijangkakan. Indeks ICE Dollar AS, ukuran kekuatan Dollar berbanding sekumpulan enam matawang, meningkat 0.7% kepada 93.82 mata. Indeks tersebut akhirnya berjaya memecah kejatuhan selama enam hari berturut-turut, selepas mencapai paras terendah tahunan sekitar 91.84 mata

Hari ini Amerika Syarikat bakal melaporkan angka pekerjaan sektor bukan perladangan (NFP) yang dijangka berkurang dari 215 ribu kepada 203 ribu dan kadar pengangguran yang stabil pada 5%.  Tiada sebarang laporan berimpak tinggi dari Jepun hari ini.

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!