Share This Post

Archive-Analisa Fundamental

USDJPY Analisa Fundamental Harian 8 Sep 2015

moshedfx-forex-malaysia-usdjpy-017

Dollar Yen berada dalam dagangan ‘sideway’ Isnin semalam, dengan pergerakan sekitar 80 pips dari paras tertinggi harian sekitar 119.60 ke serendah 118.80; setelah para pelabur terus memberikan reaksi kepada data pekerjaan AS yang dilaporkan bercampur-campur Jumaat lepas. Terdapat beberapa deretan data di Jepun minggu ini, apabila para pedagang mendengar komen daripada Bank of Japan.

Pergerakan besar dijangka berada di dalam dolar AS apabila para pedagang cuba untuk memutuskan apa yang Federal Reserve AS akan putuskan pada minggu depan. Semua mata semalam berada di pasaran ekuiti China yang diniagakan semula selepas berehat selama empat hari, berikutan kejatuhan mendadak sebelumnya.

Pasaran saham China ditutup Khamis dan Jumaat lepas untuk upacara menandakan berakhirnya Perang Dunia II. Sebelum dagangan bermula semula, Gabenor Bank Rakyat Gabenor China Zhou Xiaochuan berkata kejatuhan dalam pasaran saham tempatan hampir berakhir.

Sementara itu, pasaran Amerika Syarikat ditutup semalam sempena cuti Hari Buruh. Semalam dolar mengatasi kejatuhan hari Jumaat, selepas data pekerjaan AS yang bercampur-campur gagal membawa lebih kejelasan mengenai masa kenaikan kadar yang ditunggu-tunggu dari Federal Reserve.

 

Share This Post

Membawakan Berita dan Info terkini tentang Ekonomi Global dalam Bahasa Lokal

Dapatkan update terkini, analisis pasaran, Indikator Magic Line, Ebook Panduan Broker serta banyak lagi....

Join subscriber Moshed.com dan dan dapatkan semua ini sekarang!

Jangan risau! Kami hanya akan menghantar info-info menarik utk anda. Tiada SPAM!